Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На саміті ЄС обговорять військову підтримку України та заморожені активи РФ — глава Євроради

Середа, 25 жовтня 2023, 13:20
На саміті ЄС обговорять військову підтримку України та заморожені активи РФ —  глава Євроради
Шарль Мішель, фото: Getty Images

Глава Євроради Шарль Мішель у листі-запрошенні до лідерів ЄС повідомив, що на саміті в Брюсселі, який відбудеться 26 - 27 жовтня, обговорять шляхи прискорення надання військової підтримки Україні, використання заморожених активів Росії та посилення дипломатичної роботи ЄС для забезпечення справедливого миру.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на лист-запрошення Шарля Мішеля

Дослівно: "Наша зустріч відбувається у час великої глобальної нестабільності та небезпеки, яка останнім часом загострилася через події на Близькому Сході. Ці події вимагають нашої негайної уваги, не відволікаючи нас від нашої постійної підтримки України".

Реклама:

Деталі: Він підкреслив, що у питанні України "ми будемо продовжувати нашу непохитну підтримку стільки, скільки буде потрібно".

"Серед різних аспектів нашої допомоги я хотів би, щоб ми обговорили, зокрема, шляхи прискорення надання військової підтримки, прогрес у наших планах щодо використання знерухомлених російських активів, а також інтенсифікацію нашої дипломатичної роботи з метою забезпечення найширшої міжнародної підтримки всеосяжного, справедливого і тривалого миру", – зазначив Мішель.

Що було раніше:

ВІДЕО ДНЯ
  • Напередодні президент Володимир Зеленський закликав поширити досвід Бельгії щодо використання заморожених російських активів на всю Європу. 
  • Бельгія створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюють з оподаткування заморожених в країні російських активів.
  • Тим часом у ЄС через блокаду Угорщини досі не можуть знайти рішення щодо виділення траншу у 500 мільйонів євро з фонду, який підтримує країни, що допомагають Україні зброєю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: