Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Відрядження на відпочинок": стала відома причина обшуків у міськраді Ужгорода

Середа, 1 листопада 2023, 16:05
Відрядження на відпочинок: стала відома причина обшуків у міськраді Ужгорода
обшук у мера Ужгорода. фото, надане УП джерелом

Служба безпеки України та Національна поліція провели серію обшуків у адмінбудівлі Ужгородської міської ради: перевіряли обставини виїзду за кордон місцевих депутатів.

Джерело: пресслужба СБУ, Нацполіція, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Деталі: За даними слідства, для виїзду за межі України чиновники міськради вносили недостовірні відомості до офіційних документів про службові відрядження.

Реклама:

Так для оформлення зарубіжної поїздки посадовці використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій.

Для маскування злочинної діяльності фігуранти не реєстрували таку "кореспонденцію", а підписані листи на закордонні "відрядження" не вносили до системи електронного документообігу міськради.

ВІДЕО ДНЯ

За наявними даними, під час таких "відряджень" посадовці насправді виїжджали на зарубіжний відпочинок під час війни.

Зазначається, що для з’ясування всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності тривають слідчі дії у межах кримінального провадження щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

 
 

Санкція статті передбачає покарання до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: