Кемерон у Києві заявив, що Росія не "перечекає" війну, Україна матиме підтримку 

Четвер, 16 листопада 2023, 13:10
Кемерон у Києві заявив, що Росія не перечекає війну, Україна матиме підтримку 
Девід Кемерон у Києві, фото Офісу президента України

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час свого візиту до Києва запевнив, що підтримка України у розв’язаній Росією війни зберігатиметься.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу британського МЗС

Пряма мова Кемерона: "Росія вважає, що вона може перечекати цю війну, і що Захід врешті-решт зосередить свою увагу на чомусь іншому. Це є дуже далеким від істини. 

Реклама:

У моїх перших переговорах з президентом Зеленським у моїй новій ролі я чітко дав зрозуміти, що Велика Британія та наші партнери підтримуватимуть Україну та її народ стільки часу, скільки буде потрібно для досягнення перемоги".

Деталі: Кемерон зазначив, що Україні за останні три місяці вдалось відтіснити Росію в Чорному морі та відкрити життєво важливі морські торговельні шляхи для української економіки та світових поставок продовольства.

Під час візиту в Київ 16 листопада Кемерон також обговорив прагнення вступу України до НАТО з віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною, а з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем говорили про плани з відновлення та реконструкції України.

ВІДЕО ДНЯ

Глава британського МЗС також відвідав інноваційно-технологічний хаб Unit City, де зустрівся з молодими підприємцями.

Кемерон перший робочий візит за кордон на своїй посаді здійснив в Україну та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. На зустрічі Кемерон запевнив, що Британія працюватиме над тим, аби зберегти увагу до України.

Під час візиту він також зустрівся з главою українського МЗС Дмитром Кулебою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: