Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Китаю: Переговори Сі та Байдена не змінили позицію КНР щодо "кризи в Україні"

Четвер, 16 листопада 2023, 13:41
МЗС Китаю: Переговори Сі та Байдена не змінили позицію КНР щодо кризи в Україні
Мао Нін, фото з сайту посольства

Переговори президента США Джо Байдена та лідера КНР Сі Цзіньпіна не змінили ставлення Китаю до "української кризи" (війни).

Джерело: посольство Китаю в США із посиланням на заяву речниці МЗС КНР Мао Нін на брифінгу

Деталі: На питання, чи прозвучало під час переговорів лідерів двох країн "щось нове" про позицію Китаю щодо війни Росії проти України та війни ХАМАС проти Ізраїлю, Мао Нін відповіла:

Реклама:

Пряма мова: "Дійсно, два президенти обмінялися думками з міжнародних і регіональних питань, що становлять спільний інтерес, включаючи українську кризу (війну Росії та України - ред.) і палестино-ізраїльський конфлікт (війну ХАМАС та Ізраїлю - ред.).

Позиція Китаю з обох питань чітка і послідовна. Ми стоїмо на боці рівності та справедливості і залишаємося відданими просуванню переговорів заради миру та деескалації".

Читайте також: Чим небезпечний для України "мирний план" Китаю

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • Президент США Джо Байден у середу зустрів китайського лідера Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва – це їхня перша особиста зустріч за рік і перший візит Сі до Штатів за чотири роки.
  • Під час зустрічі з президентом Штатів Джо Байденом лідер Китаю Сі Цзіньпін назвав партнерство між країнами "найважливішими двосторонніми відносинами у світі", заявивши, що "Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування