Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Рівень ППО дозволяє не зупиняти країну під час зльоту МіГів

П'ятниця, 17 листопада 2023, 19:47
Зеленський: Рівень ППО дозволяє не зупиняти країну під час зльоту МіГів
Фото - ОП

Президент Володимир Зеленський 17 листопада повідомив, що рівень ППО в Україні дає змогу осучаснити реагування на зліт носіїв "Кинджалів" – без непотрібних зупинок країни.

Джерело: звернення Зеленського 17 листопада

Пряма мова: "Дав сьогодні окреме доручення Міністерству оборони та Генеральному штабу щодо реагування на носіїв "Кинджалів", які зупиняють нашу країну на години через повітряну тривогу.

Реклама:

Наш рівень ППО й загалом готовність до ракетних загроз дає змогу дещо осучаснити реагування – без непотрібних зупинок країни. Це важливо для мільйонів наших людей. Я очікую відповідних пропозицій".

Деталі: Останнім часом повітряні тривоги в Україні пов'язані із зльотом МіГів у Росії стали значно довшими. Повітряні сили ЗСУ пов'язують це з навчаннями російської армії із дозаправлення винищувачів в небі. Такі маневри впливають на життя українців: під час повітряних тривог більшість закладів і установ припиняють роботу.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало:

  • У Повітряних силах зазначили, що рішення щодо того, чи скасовувати повітряну тривогу на час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К, може ухвалити виключно вище керівництво держави, водночас загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною.
  • Речник ПС полковник Юрій Ігнат пояснював: при загрозі застосування балістичного озброєння оголошується тривога в тих чи інших регіонах, куди може досягти балістика. МіГ-31К (запущена з нього аеробалістична ракета "Кинджал") може дістати в будь-яку точку нашої держави.
  • Раніше у п’ятницю на засіданні Ставки верховного головнокомандувача Зеленський дав доручення розробити рішення, щоб тривалі повітряні тривоги через зліт МіГів не паралізували життя країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: