Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден закликав міжнародну спільноту до тимчасових заходів безпеки в Газі після війни

Субота, 18 листопада 2023, 23:34
Байден закликав міжнародну спільноту до тимчасових заходів безпеки в Газі після війни
Джо Байден, фото Getty Images

Президент США Джо Байден закликав міжнародне співтовариство допомогти в управлінні безпекою в Секторі Гази на перехідний період після війни й підкреслив, що палестинський народ заслуговує на власну державу.

Джерело: стаття Байдена у The Washington Post, The Times of Israel

Дослівно: "Оскільки ми прагнемо миру, Газа і Західний берег річки Йордан повинні бути об'єднані під єдиною структурою управління, в кінцевому підсумку – під оновленою Палестинською адміністрацією, оскільки ми всі працюємо над вирішенням питання про дві держави.

Реклама:

Я наголошував ізраїльським лідерам, що екстремістське насильство проти палестинців на Західному березі має припинитися, а ті, хто чинить насильство, мають бути притягнуті до відповідальності. Сполучені Штати готові зробити свої власні кроки, в тому числі заборонити видачу віз екстремістам, які нападають на цивільних осіб на Західному березі річки Йордан.

Міжнародне співтовариство має виділити ресурси на підтримку населення Гази відразу після цієї кризи, включаючи тимчасові заходи безпеки, і створити механізм відновлення для сталого задоволення довгострокових потреб Гази. І вкрай важливо, щоб жодні терористичні загрози більше ніколи не походили з Гази або Західного берега".

Більше деталей: Байден наголосив, що "палестинський народ заслуговує на власну державу і майбутнє, вільне від ХАМАСу.

ВІДЕО ДНЯ

Він зазначив, що йому також боляче дивитися на кадри з Гази і смерті багатьох тисяч цивільних осіб, в тому числі дітей.

Разом з тим, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль збереже загальну відповідальність за безпеку в Газі протягом невизначеного періоду часу і не передасть її "міжнародним силам". Він також практично відкинув можливість повернення Палестинської автономії в Газу, пише The Times of Israel.

Міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді також відкинув пропозицію Байдена, заявивши в ході Манамського діалогу 2023, що "жодні арабські війська" не будуть розміщені в Газі після війни, оскільки зв'язки Аммана з Єрусалимом ще більше погіршаться.

Що передувало: 15 листопада президент США Джо Байден заявив, що дав зрозуміти прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу: окупація Гази була б "великою помилкою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: