У Німеччині розповіли, чи задоволені прикордонним контролем із сусідніми державами

Неділя, 19 листопада 2023, 16:19
У Німеччині розповіли, чи задоволені прикордонним контролем із сусідніми державами
ілюстративне фото Getty Images

У Німеччині задоволені результатами впровадження прикордонного контролю із сусідніми державами для запобігання нелегальній міграції й планують його продовжувати.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Bild

Деталі: Раніше міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер виступала проти, оскільки вважала його непотрібним. Тепер вона каже, що такі заходи працюють.

Реклама:

Пряма мова Фезер: "Тому ми продовжимо активне розгортання федеральної поліції зі стаціонарними і мобільними засобами контролю на наших кордонах з метою стримування нелегальної міграції".

Більше деталей: Голова профспілки федеральної поліції Хайко Теггац зазначив, що "якби пані Фезер прислухалася до нас раніше, федеральні землі та місцеві органи влади, ймовірно, не опинилися б у такому скрутному становищі, в якому вони зараз перебувають".

За його словами, протягом місяця на кордоні було зупинено близько 4790 осіб, їм заборонили в'їзд до Німеччини.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, було заарештовано 266 злочинців-контрабандистів.

Також співробітники федеральної поліції змогли притягнути до відповідальності 329 наркоторговців.

Що передувало: Німеччина впровадила прикордонний контроль із сусідніми Польщею, Чехією та Швейцарією з 16 жовтня. 14 листопада його продовжили.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц, який прагне зменшити кількість шукачів притулку і зупинити зростання рейтингу ультраправих, домовився про більш жорстку міграційну політику і нове фінансування для біженців з главами 16 німецьких земель.

А керівна коаліція у Німеччині узгодила поправку до законодавства, що має спростити доступ до ринку праці для шукачів притулку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: