Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський закликає світ дати Росії сигнал

Неділя, 19 листопада 2023, 21:29
Зеленський закликає світ дати Росії сигнал
Володимир Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський закликає міжнародну спільноту дати Росії сигнал про те, що світ не втомиться допомагати Україні.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова: "Продовжуємо готуватися до запланованих міжнародних подій цього тижня. Буде важлива активність – нова комунікація з нашими партнерами.

Реклама:

Ключове зараз – це гарантії того, що підтримка України буде достатньою й наступного року також. Я дякую всім країнам, які розглядають це так само, як і ми.

Потрібен цей сигнал у бік Росії: хоч би що вони робили, світ не втомиться захищати свободу й міжнародний порядок".

Деталі: Зеленський окремо подякував Нідерландам, які передбачили на наступний рік понад 2 мільярди євро переважно безпекової підтримки України.

ВІДЕО ДНЯ

"Дякую тобі, Марку, пане прем’єр-міністре, та всьому суспільству Нідерландів. Це вчасний сигнал. Важливо відчувати, що захист свободи спирається на надійну й щиру підтримку", – сказав президент.

Передісторія:

  • У четвер президент США Джо Байден підписав законопроєкт про короткострокове державне фінансування для уникнення припинення роботи уряду, що не містить фінансування підтримки ні України, ні Ізраїлю.
  • Республіканці у Конгресі погрожують заблокувати виділення допомоги Україні, якщо вона не включатиме рішення щодо безпеки американських кордонів.
  • Конгресмен-республіканець Дон Бейкон заявляв, що у Палаті представників загалом вже знають, що робити із законопроєктом щодо допомоги Україні, а також, скільки приблизно грошей хочуть виділити Києву. На його думку, розгляд може відбутися у грудні
  • За даними NBC, лідери Конгресу США сподіваються до Різдва мобілізувати голоси для додаткової військової допомоги для України та Ізраїлю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: