Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Залужний та Умєров провели зустріч з американськими партнерами

Понеділок, 20 листопада 2023, 21:48
Залужний та Умєров провели зустріч з американськими партнерами
Фото - Facebook Головнокомандувача ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров провели зустріч з главою Пентагону Ллойдом Остіном та командувачем ЗС США в Європі Крістофером Каволі.

Джерело: Залужний та Умєров у Facebook

Дослівно від Залужного: "Доповів про обстановку на фронті. Детально обговорили спільні плани у короткій, середній та довгостроковій перспективах. Окремо зупинилися на потребах та технологічних рішеннях, які посилять наші спроможності на полі бою".

Реклама:

Деталі: За словами Умєрова, на зустрічі також обговорили вступ в України в НАТО.

 
Фото з Facebook Головнокомандувача ЗСУ
 
Фото з Facebook Головнокомандувача ЗСУ

Що передувало

  • Глава Пентагону Ллойд Остін прибув до Києва у понеділок вранці з неоголошеним візитом.
  • Він під час візиту в Києві оголосив про пакет допомоги Україні на 100 мільйонів доларів, де будуть артилерійські боєприпаси та додаткові перехоплювачі для ППО.
  • Міністерство оборони США деталізувало вміст нового пакета військової допомоги Україні на суму 100 мільйонів доларів. До нього увійшли одна реактивна систем залпового вогню HIMARS і додаткові боєприпаси до неї, зенітні ракети Stinger, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4.
  • Також Україна отримає понад три мільйони патронів для стрілецької зброї, боєприпаси для знешкодження перешкод, зимове спорядження та запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: