Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ввели санкції проти військових РФ за воєнні злочини у Бучі та Андріївці

Вівторок, 21 листопада 2023, 02:12
США ввели санкції проти військових РФ за воєнні злочини у Бучі та Андріївці
санкції США, ілюстративне фото ЄП

Держдеп Штатів запровадив санкції щодо російських військових, які скоювали воєнні злочини проти українців у Бучі та Андріївці.

Джерело: сайт Державного департаменту США

Деталі: В американському відомстві зазначили, що "Державний департамент США вносить Азатбека Омурбекова, також відомого як "Бучанський м'ясник", полковника Збройних сил Російської Федерації, до переліку осіб, причетних до грубих порушень прав людини", зокрема до вбивств цивільних осіб в Андріївці.

Реклама:

У цей список потрапив і російський солдат Данило Фролкін "у зв'язку з його причетністю до грубого порушення прав людини", а саме до вбивства беззбройного українського цивільного мешканця в Андріївці.

Омурбекову і Фролкіну та їхнім найближчим родичам заборонений в'їзд до Сполучених Штатів, – зазначають у Держдепі.

Дослівно Держдеп: "Полковник Омурбеков був командиром 64-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил Росії в період, коли російські війська контролювали українське місто Андріївка.

ВІДЕО ДНЯ

Пізніше Омурбеков привів бригаду до Бучі, де Державний департамент США встановив, що 64-та окрема мотострілецька бригада вбивала, била, розчленовувала, спалювала і проводила імітацію страт цивільних осіб.

Після того, як з'явилися свідчення про жорстокість бригади, Кремль відреагував на це заявою, в якій зазначалося, що президент Російської Федерації Путін нагородив 64-ту окрему мотострілецьку бригаду, а Міністерство оборони Росії підвищило Омурбекова в посаді і похвалило його керівництво".

Деталі: У Держдепі додають, що причетність Омурбекова і Фролкіна задокументовані та доведені незалежними розслідуваннями.

Дослівно Держдеп: "Сполучені Штати віддані справі притягнення до відповідальності за зловживання та звірства Росії проти народу України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування