Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗСУ тримають нові позиції на лівобережжі Херсонщини і б’ють ворога − Генштаб

Вівторок, 21 листопада 2023, 07:26
ЗСУ тримають нові позиції на лівобережжі Херсонщини і б’ють ворога − Генштаб
Фото з Facebook Генштабу ЗСУ

Сили оборони України утримують нові позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області, відбивають атаки російських загарбників на низці напрямків на сході і півдні країни.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 21 листопада у Facebook  

Дослівно Генштаб: "Протягом минулої доби відбулося 70 бойових зіткнень. Ворог завдав 5 ракетних, 10 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах".  

Реклама:

Деталі: В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу та наносять вогневе ураження по тилах противника.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де Сили оборони відбили 10 атак.

На Лиманському напрямку окупанти наступальних дій не вели.

ВІДЕО ДНЯ

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 20 атак окупантів в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Південного Донецької області. Також, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де Сили оборони відбили 10 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де сили оборони відбили 12 атак.

На Шахтарському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області, де українські захисники відбили 2 атаки.

На Запорізькому напрямку окупанти вели штурмові дії поблизу Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області, успіху не мали.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступ на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 2 удари по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили склад боєприпасів противника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: