Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Люди почнуть повертатися, якщо ми матимемо достатньо ППО

Вівторок, 21 листопада 2023, 09:38
Зеленський: Люди почнуть повертатися, якщо ми матимемо достатньо ППО
Володимир Зеленський. Фото ОП

Українці, які виїхали в інші країни через війну, почнуть повертатися додому і працювати на благо своєї країни, якщо Україна матиме достатньо ППО, щоб захистити їх, і відповідно це призведе до того, що Київ не потребуватиме так багато фінансової допомоги від Заходу.

Джерело: президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю The Sun

Пряма мова Зеленського: "Нам не потребуємо нічого − тільки протиповітряну оборону на лінії фронту. Адміністрація (Байдена − ред.) допомагає, Європа допомагає, але цього не достатньо. Справді не достатньо, бо наприклад, я знаю, що якби найбільші міста в Україні мали тотальну ППО для своїх регіонів − не тільки для міста, а для територій, що їх оточують, − то ми би повернули фактично всіх наших людей з різних країн.

Реклама:

Якщо би ми їх повернули, то вони би працювали і платили податки. І цього було би, мабуть, було б не достатньо, але в основному це би заповнило прогалину в нашому бюджеті, і ми би не потребували так багато грошей і фінансової допомоги зі Штатів і від європейських партнерів".

Деталі: Зеленський додав, що іноді він не може зрозуміти "чому ми, всі з нас, не можемо зробити це − дати нам (ППО − ред.) чи дати в оренду, щоб ми захистили наші міста".

Пряма мова Зеленського: "Люди би повертались, діти би переважно пішли до школи, бо протиповітряна оборона захищала би. Ми не говоримо про тотальний захист, ми кажемо − переважно захистити країну".

ВІДЕО ДНЯ

У своєму палкому заклику президент сказав, що Київ знайде спосіб купити, орендувати або спільно виробляти зброю, якщо союзники більше не захочуть її надавати безкоштовно, але для цього треба мати протиповітряну оборону, яка дозволила би повернути українців додому.

Пряма мова Зеленського: "Ми ж б’ємося заради спільного блага. І це дуже важливо. Але ми втрачаємо наших людей − не європейців, не американців. Звісно, я не бажаю вам мати таку віну на вашій території і втрачати ваших солдатів. Але ми найсильніші з тих країн, що були у СРСР багато років тому, ми найсильніші − і тому, якщо вони знищать нас, вони почнуть окуповувати країни НАТО. Дуже швидко. Балтику, Польщу та інші. І тоді ви пошлете своїх солдат, бо якщо не пошлете, то НАТО не буде".  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: