Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ повідомила, що викрила ще 3 схеми для ухилянтів

Вівторок, 21 листопада 2023, 13:45
СБУ повідомила, що викрила ще 3 схеми для ухилянтів
Фото СБУ

Служба безпеки заявила, що заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду військовозобов’язаних за кордон в Одеській, Черкаській та Львівській областях.

Джерело: СБУ у Telegram

Дослівно СБУ: "Фігуранти продавали ухилянтам фіктивні документи для виїзду за межі України під виглядом "важкохворих" або перевізників зарубіжної допомоги.

Вартість своїх послуг зловмисники оцінювали до 10 тисяч американських доларів залежно від терміновості втечі від призову".

Деталі: Зокрема, у Черкасах на "гарячому" спіймали 40-річного колишнього страхового агента, який пропонував військовозобов’язаним вирішити питання про непридатність до служби за станом здоров’я.

Повідомляється, що раніше зловмисник уже був засуджений за підкуп посадовців. 

Реклама:
 
Фото сбу

В Одесі викрили трьох фігурантів, які також пропонували потенційним призовникам ухилитися від мобілізації на підставі фіктивних медвисновків про "погане здоров’я". Готовий пакет документів "про списання" з військової служби вони пропонували надсилати через пошту.

 
фото СБУ

На Львівщині спіймали 25-річного мешканця Трускавця, який за гроші обіцяв посприяти потенційним призовникам виїхати за кордон як псевдоволонтери.

За всіма викритими фактами тривають розслідування. Повідомляється, що зловмисникам загрожує до 9 років в’язниці з конфіскацією майна.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування