Військова допомога Україна: Німеччина оголосила новий пакет включно з IRIS-T

Вівторок, 21 листопада 2023, 16:03
Військова допомога Україна: Німеччина оголосила новий пакет включно з IRIS-T
Фото: Getty Images

Німеччина пообіцяла Україні наступний пакет військової допомоги на суму 1,3 мільярда євро, який включає, серед іншого, чотири додаткові системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM, а також 20 тисяч артилерійських боєприпасів  155-мм калібру і протитанкове озброєння.

Джерело: міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у Києві на зустрічі зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesschau

Деталі: "Це п'ятий такий пакет із минулої зими. І я впевнений, що він допоможе вам у вашій боротьбі з російською агресією", — сказав міністр, якого цитує "Суспільне".

Реклама:

Варто зазначити, що це вже третій транш зенітно-ракетних комплексів IRIS, який Німеччина пообіцяла поставити Україні з початку війни. Три системи з першого траншу вже поставлені, а четверта має надійти цієї зими. Другий транш з чотирьох систем запланований на 2024 рік, а третій – на 2025 рік.

На запитання щодо передавання Україні далекобійних ракет Taurus, Пісторіус сказав, що "нової інформації щодо Taurus немає".

Що було раніше:

ВІДЕО ДНЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: