Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британський уряд попередили, що тисячі біженців з України можуть втратити дах над головою

Вівторок, 21 листопада 2023, 19:46
Британський уряд попередили, що тисячі біженців з України можуть втратити дах над головою
Фото - Getty Images

Дослідження Британського Червоного Хреста виявило, що біженці з України у Великій Британії мають підвищений ризик залишитись без даху над головою і тисячі їхніх сімей можуть виселити вже взимку.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на The Guardian

Деталі: Дослідження виявило, що до кінця 2023/2024 фінансового року (тобто 31 березня 2024-го) 6220 сімей українських біженців подадуть заявки на отримання допомоги у зв'язку з бездомністю. Це на 13% більше, ніж у 2022/2023 фінансовому році.

Реклама:

Майже 5000 цих сімей, за прогнозами Британського Червоного Хреста, опиняться в ситуації "базової форми бездомності", тобто будуть змушені спати на вулиці, тимчасово жити у знайомих або переселятись у гуртожитки.

Згідно з даними дослідників, сім'ї біженців з України мають вчетверо більший ризик стати бездомними, ніж інші сім'ї у Великій Британії. Для порівняння, у 2022/2023 фінансовому році 298 430 британських сімей подали заявки на отримання допомоги у зв'язку з бездомністю.

У звіті вказується, що такий підвищений ризик для українців пов'язаний з ризиком розриву стосунків із господарями, мовним бар'єром і труднощами в орієнтації на ринку житла.

ВІДЕО ДНЯ

На сьогодні до Британії прибули понад 192 тисячі біженців з України. Вони прибувають за двома основними державними програмами: Homes for Ukraine, в межах якої біженців приймають британські сім'ї, та Ukraine Family Scheme, яка дозволяє українцям приїхати до родичів, що оселилися в Британії.

У жовтні Рахункова палата британського уряду підрахувала, що майже 5000 сімей українців, які приїхали до Великої Британії в межах урядової програми Homes for Ukraine, є бездомними або перебувають під загрозою втрати даху над головою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: