Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни активно атакували на сході України, але успіхів не мали − Генштаб

Середа, 22 листопада 2023, 07:48
Росіяни активно атакували на сході України, але успіхів не мали − Генштаб
Український воїн б'є з гаубиці. Фото з Facebook Генштабу ЗСУ

Російські війська намагалися штурмувати поблизу Кліщіївки, східніше Південного, у районах Мар’їнки та Новомихайлівки, не полишали спроб оточити Авдіївку Донецької області, але успіхів не мали, загалом на сході країни оборонці відбили понад 40 атак ворога.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 22 листопада у Facebook

Дослівно Генштаб: "Протягом минулої доби відбулося 48 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах".

Реклама:

Деталі: На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 5 атак противника поблизу Кліщіївки та східніше Південного Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, де Сили оборони відбили 13 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили 18 атак.

ВІДЕО ДНЯ

На Шахтарському напрямку окупанти вели штурмові дії неподалік Старомайорського Донецької області, успіху не мали.

На Лиманському напрямку окупанти вели штурмові дії біля Сіверська Донецької області, успіху не мали.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де Сили оборони відбили 3 атаки.

На Запорізькому напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та Кам’янського Запорізької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління, 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 − по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 склади боєприпасів противника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: