Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Пентагону на "Рамштайні" закликав посилити ППО України

Середа, 22 листопада 2023, 16:49
Глава Пентагону на Рамштайні закликав посилити ППО України
Ллойд Остін, фото: Getty Images

У віртуальному форматі розпочалося 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України за участі близько  50 країн, відкриваючи яке міністр оборони США Ллойд Остін закликав до підсилення ППО України.

Джерело: "Європейська правда"

Пряма мова Остіна: "Тож, оскільки Україна стикається з черговою зимою війни, я закликаю цю групу надати Україні засоби протиповітряної оборони для захисту її народу".

Реклама:

Деталі: За його словами, і Україна, і Ізраїль стикаються з невблаганними ворогами, які прагнуть їх знищити.

"І ми бачимо, що Іран підживлює конфлікт і в Газі, і в Україні, озброюючи ХАМАС і Путіна. Підтримка Іраном Кремля і ХАМАС шкодить Україні, стабільності на Близькому Сході і міжнародному порядку, заснованому на правилах" – заявив Остін, наголосивши, що Сполучені Штати цілком здатні продовжувати рішучу підтримку України одночасно з допомогою Ізраїлю.

Він зазначив, що за кілька днів до його візиту до Києва путінські війська розпочали новий шквал ракетних ударів по Києву та інших частинах України, намагаючись пошкодити українську енергосистему.

ВІДЕО ДНЯ

"Але я як ніколи впевнений, що український народ залишиться стійким перед обличчям труднощів. Тому що він бореться за свої домівки, за свої сім'ї і за своє майбутнє. 

Докладаючи всіх зусиль для підтримки нашого партнера, ми повинні творчо підходити до того, як ми можемо продовжувати задовольняти потреби України. Сполучені Штати залишаються відданими своїй справі", – запевнив Остін.

Передісторія:

  • Раніше у Міністерстві оборони США заперечили повідомлення про те, що з початку війни Ізраїлю проти ХАМАС поставки необхідних Україні боєприпасів стандарту НАТО впали на 30 відсотків.
  • Як повідомлялося, 20 листопада, Київ відвідав глава Пентагону Ллойд Остін. Він оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 100 мільйонів доларів, куди увійшли артилерійські снаряди і додаткова система HIMARS.
  • Остін запевнив, що його відомство продовжить працювати для ухвалення додаткового фінансування оборонних та інших потреб Києва у Конгресі США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування