Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада звернулась до парламенту Польщі з проханням допомогти розблокувати кордон

Середа, 22 листопада 2023, 17:16
Рада звернулась до парламенту Польщі з проханням допомогти розблокувати кордон
фото: Getty Images

Верховна Рада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі, у якому закликала парламентарів невідкладно знайти шляхи виходу із ситуації, що склалася на українсько-польському кордоні.

Джерело: постанова №10243, яку підтримали 284 народні депутати на пленарному засіданні українського парламенту в середу, передає "Європейська правда" з посиланням на сайт ВРУ

Дослівно: "Нам надзвичайно важить добросусідство у відносинах України та Польщі в умовах надзвичайно важкої соціально-економічної ситуації в нашій країні, спричиненої знищенням або пошкодженням значної частини промислового потенціалу України внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну", – йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Реклама:

Деталі: Однак, зазначають депутати, ситуація ускладнилася у зв'язку з блокуванням пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. "Блокування руху товарів через кордон неминуче призведе до погіршення і так складної соціально-економічної ситуації в Україні, ускладнить можливості відновлення економіки нашої країни", – говориться у звернення.

"За таких обставин необхідно невідкладно знайти шляхи виходу із ситуації, що склалася на україно-польському кордоні", – наголосили вони.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Раніше повідомлялося, що страйк польських далекобійників на кордоні з Україною загрожує поширитися на групу фермерів, які планують приєднатися до протесту на пункті пропуску в Медиці.
  • Польські перевізники з 6 листопада продовжують блокувати інші три прикордонні переходи з Україною – "Ягодин – Дорогуськ", "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне".
  • Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури напередодні спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги, щоб забезпечити заблокованих українських водіїв їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування