Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іспанія на "Рамштайні" розповіла про підготовку понад 3 тисяч військових ЗСУ

Середа, 22 листопада 2023, 21:21
Іспанія на Рамштайні розповіла про підготовку понад 3 тисяч військових ЗСУ
Фото: Getty Images

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час участі у сімнадцятому засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") в онлайн-форматі розповіла про відправку в Україну ліків і підготовку ЗСУ.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу іспанського Міноборони

Деталі: Роблес відзначила "суттєвий прогрес" у підготовці українських військовослужбовців в Іспанії. Військову підготовку пройшли понад 3000 військових ЗСУ, а для юридичних радників Міністерства оборони та Збройних Сил відбудуться навчальні курси з міжнародного гуманітарного права.

Реклама:

Під час засідання Роблес повідомила про нещодавню відправку в Україну 15 палет з медикаментами та хірургічними інструментами. Вони забезпечать функціонування польового шпиталю, який Іспанія передала кілька місяців тому.

Міністерка також повідомила про співпрацю іспанської промисловості у постачанні обладнання та боєприпасів в Україну й програму підтримки сімей українських солдатів, які загинули в боях, у військових санаторіях на іспанському узбережжі.

Наприкінці виступу вона підтвердила "тверде зобов'язання Іспанії підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно", йдеться в пресрелізі.

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

  • У середу, 22 листопада, у віртуальному форматі розпочалося 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України за участі близько 50 країн. Засідання відкрив міністр оборони США Ллойд Остін, який на початку цього тижня відвідав Україну.
  • Литва на "Рамштайні" оголосила про нову концепцію коаліції з розмінування. Вона передбачає, що Литва намагатиметься допомогти Україні "як у бойовому, так і в гуманітарному розмінуванні", уточнило Міноборони країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...