Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іспанія висловила протест Британії через перехоплення військового судна

Четвер, 23 листопада 2023, 06:33
Іспанія висловила протест Британії через перехоплення військового судна
іспанське судно Isla de León, фото shipspotting

МЗС Іспанії висловило протест Великій Британії через інцидент на початку жовтня в районі Гібралтару, коли британський корабель Cutlass перехопив судно іспанських ВМС Isla de León.

Джерело: Укрінформ, Vozpopuli

Деталі: Йдеться про інцидент, що стався 3 жовтня, коли британські кораблі перехопили іспанське судно під час маневрів поблизу Гібралтару. Тоді британський патрульний корабель HMS Cutlass, який брав участь у військово-морських навчаннях, перехопив іспанське судно Isla de León, яке пересувалося у водах навколо Гібралтару.

Реклама:

Хоча інциденти між британськими та іспанськими кораблями в цьому районі трапляються часто, в цьому випадку "рівень бойової готовності відзначався військовим характером обох суден", зауважує видання.

Як зазначається, іспанський уряд публічно не коментував цей інцидент, але з відповіді МЗС Іспанії на запит депутата правої Народної партії Пабло Хіспана стало відомо, що відомство висловило британській стороні протест.

У ноті протесту наголошується, що військові маневри та "переслідування іспанського патрульного судна" є "порушенням права мирного проходу" суден, як того вимагає Конвенція ООН з морського права, "оскільки обидві дії відбувалися в іспанських територіальних водах".

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: