Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава російської партії Миронов удочерив викрадену з України дівчинку і змінив їй ім'я – ЗМІ

Четвер, 23 листопада 2023, 10:40
Глава російської партії Миронов удочерив викрадену з України дівчинку і змінив їй ім'я – ЗМІ
Сергій Миронов, фото із сайту Миронова

Глава російської партії "Справедливая Россия" Сергій Миронов удочерив викрадену у 2022 році 10-місячну дівчинку із окупованої Херсонської області і змінив їй ім'я.

Джерело: "Важные истории"

Деталі: Наприкінці серпня 2022 року п'ята дружина глави "Справедливой России" Сергія Миронова Інна Варламова і його заступниця Яна Лантратова приїхали в окуповану Херсонську область.

Реклама:

Виїхали жінки разом із вихованцями Херсонського будинку дитини 10-місячною Маргаритою Прокопенко та дворічним Іллею Ващенком.

Як свідчать документи, наявні в розпорядженні ЗМІ, у грудні 2022 року Миронов та Варламова удочерили Маргариту і поміняли її особисті дані. Тепер дівчинку звуть Марина Сергіївна Миронова.

Дитині змінили не тільки ім'я та батьків, а й місце народження: замість українського Херсона - підмосковний Подольськ.

ВІДЕО ДНЯ
 

Знайоме із ситуацією джерело повідомило, що біологічну матір Маргарити позбавили батьківських прав, а батько помер, проте в неї є інші родичі. Доля хлопчика до кінця невідома. ЗМІ встановили, що тільки через рік після депортації, у вересні 2023 року, він отримав нове свідоцтво про народження. З нього випливає, що хлопчик перебуває в Московській області.

 
Інна Варламова (у центрі), Яна Лантратова (праворуч від неї) і призначена після окупації главою Херсонського будинку дитини Тетяна Завальська (ліворуч) у Херсонській області

Повідомляється, що випадок Маргарити – перший документально доведений випадок усиновлення української дитини російським політиком такого рангу.

За словами юристів, яких опитали журналісти, з точки зору міжнародного права це може кваліфікуватися як воєнний злочин і вважається геноцидом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування