Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польські фермери пообіцяли блокувати кордон з Україною до початку січня

Четвер, 23 листопада 2023, 16:34
Польські фермери пообіцяли блокувати кордон з Україною до початку січня
Фото: Getty Images

Польські фермери, які приєдналися до блокади перевізників на кордоні з Україною, планують продовжити свій протест 24 години на добу до 3 січня, хоча спочатку планували блокувати перетин кордону до суботи.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на  Wiadomosci Rolnicze Polska

Пряма мова одного з організаторів протесту Романа Кондрова: "Ми продали кукурудзу дуже дешево, втрачаємо 2 тисячі злотих на кожному гектарі. Витрати на гектар становлять 5,5 тис. злотих, а ми отримали лише 3,3 тис. Кредити ліквідності, які певною мірою нас підтримували, були відкликані, щоб ми могли продовжувати функціонувати як фермери. На жаль, уряд, який зараз йде, забрав у нас ці кредити".

Реклама:

Деталі: За його словами, "і третя вимога, дуже проста, щоб для нас не підвищували податок на землю".

"Ми солідарні з перевізниками, тому що ці галузі постраждали найбільше", – додав він, оголосивши, що з понеділка по 3 січня через прикордонний пункт пропуску пропускатимуть лише дві вантажівки на день.

Він також заявив, що вся гуманітарна допомога буде надходити в Україну без обмежень.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Як повідомлялося, польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, у четвер почали блокаду ще одного пункту пропуску – "Медика-Шегині".
  • Напередодні організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії "Конфедерація", оголосив про намір продовжити протест на місяць – до 1 лютого 2024 року.
  • Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування