Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блокада кордону з Україною: польські перевізники можуть перекрити ще один пункт пропуску

Четвер, 23 листопада 2023, 18:09
Блокада кордону з Україною: польські перевізники можуть перекрити ще один пункт пропуску
Фото: Getty Images

Кількість заблокованих пунктів пропуску на польському кордоні може зрости до п'яти, польські перевізники розглядають можливість перекрити ПП "Нижанковичі-Мальховіце".

Джерело: Державна митна служба у Telegram-каналі, передає "Європейська правда"

Дослівно: "За непідтвердженою інформацією, є наміри поширити блокаду також на пункт контролю "Нижанковичі-Мальховіце". Там електронна черга з вантажних автомобілів на виїзд з України зросла з 1,3 тис. до 2 тис. автомобілів".

Реклама:

Деталі: Лідер польських перевізників, які блокують кордон, Рафал Меклер з ультраправого Національного руху оприлюднив мапу, на якій позначив хрестами місця на кордоні і зазначив "вікна", які ще відкриті для виїзду з України.

"Є запас для ескалації", – написав Меклер.

Незаблокованими на польському кордоні залишаються два пункти пропуску, які відкриті для порожніх вантажівок: "Нижанковичі-Мальховіце" і "Устилуг-Зосін".

За словами Меклера, протестувальники наполягають на поверненні до системи видачі дозволів українським вантажоперевізникам у Євросоюзі, що не поширюватиметься на гуманітарну й військову допомогу, а також створенні окремих коридорів і "живої" черги на виїзд порожніх автомобілів із номерами ЄС на пунктах пропуску.

"Отримуємо це на папері і в той самий момент йдемо з кордону. М'яч на боці України", – написав Меклер.

Як повідомлялося, польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, у четвер почали блокаду ще одного пункту пропуску – "Медика-Шегині". Їх блокада може тривати до 3 січня.

Що було раніше:

  • Напередодні організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії "Конфедерація", оголосив про намір продовжити протест на місяць – до 1 лютого 2024 року.
  • Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування