Зеленський: Якби Путін міг влаштувати в Україні ще один Голодомор, він би це зробив

Субота, 25 листопада 2023, 17:39
Зеленський: Якби Путін міг влаштувати в Україні ще один Голодомор, він би це зробив
Володимир Зеленський на саміті Grain from Ukraine, фото ОП

Президент Володимир Зеленський переконаний, що президент РФ Володимир Путін влаштував би ще один Голодомор в Україні, якби мав таку можливість.

Джерело: Зеленський під час виступу на другому міжнародному саміті ініціативи Grain from Ukraine у Києві, повідомляє сайт президента

Деталі: Відкриваючи саміт, президент зазначив, що в ніч на суботу, напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів, Росія випустила по території України понад 70 ударних безпілотників "Шахед".

Реклама:

Пряма мова: "Саме сьогодні, перед цим днем пам’яті, такий терористичний удар означає, що Путін пишається, що наслідує найбільших убивць ХХ століття. Якби він міг влаштувати Україні ще один Голодомор, він би це зробив".

Більше деталей: На переконання Зеленського, Росія й далі намагатиметься використовувати дефіцит продовольства й перетворювати голод на зброю. Він нагадав, що у перший же день повномасштабної війни російський флот заблокував українські морські порти та продовольчий експорт з України, який має критичне значення для світу.

"Я пишаюся всіма українцями й українками, які змогли повернути безпеку в Чорне море, щоб українські порти знову працювали заради глобальної продовольчої безпеки та заради нашого експорту. Я вдячний усім лідерам і країнам, які тут присутні і які допомагають нам по всьому світу протистояти російському терору й захищати життя", – сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, українська гуманітарна ініціатива Grain from Ukraine, яка об’єднала вже майже 40 країн і міжнародних організацій, допомагає тим державам, які найбільше потерпають від дефіциту продовольства. Вони вже отримали понад 170 тисяч тонн продовольства завдяки цій гуманітарній ініціативі.

Зеленський також повідомив, що готується до відправлення чергове судно, яке перевезе в порт Нігерії зерновий вантаж, що допоможе майже 400 тисячам людей.

У роботі другого саміту Grain from Ukraine особисто взяли участь президент Латвії Едгарс Рінкевичс, президент Швейцарії Ален Берсе, прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте.

У відеоформаті до учасників заходу звернулися: президент Польщі Анджей Дуда, президент Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеі, президент Естонії Алар Каріс. Також прозвучали відеозвернення голови Ради міністрів Італійської Республіки Джорджі Мелоні, прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, прем’єр-міністра Королівства Бельгія Александра Де Кроо та інших.

За результатами другого міжнародного саміту Grain from Ukraine було ухвалено спільну заяву, яку підтримали 23 країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: