Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ХАМАС відклав звільнення другої групи ізраїльських заручників – ЗМІ

Субота, 25 листопада 2023, 19:17
ХАМАС відклав звільнення другої групи ізраїльських заручників – ЗМІ
вертоліт зі звільненими 24 литопада ізраїльськими заручниками, фото: Kyodo News via Getty Images

Військове крило ХАМАС заявило, що вирішило відкласти звільнення другої групи ізраїльських заручників через нібито невиконання Ізраїлем умов угоди.

Джерело: The Times of Israel

Деталі: Військове крило ХАМАС заявило, що відкладає звільнення заручників "доти, доки окупаційна влада (Ізраїль – ред.) не виконає умови угоди, пов'язані з в'їздом вантажівок із гуманітарною допомогою в північну частину Сектора Гази, а також через недотримання узгоджених стандартів звільнення ув'язнених".

Реклама:

Деталі: Водночас видання повідомляє, що Ізраїль дозволив в'їзд 200 вантажівок у Сектор Гази, як того вимагала угода, і ізраїльська військова група зв'язку з палестинцями COGAT повідомила раніше, що 50 з цих вантажівок досягли північної частини Гази.

Раніше в суботу високопоставлений представник ХАМАСу Тахер ан-Ноно заявив в інтерв'ю Аль-Джазірі, що Ізраїль також не дотримався умов щодо звільнення палестинських в'язнів, яких ХАМАС наполягав звільнити в іншому порядку, ніж той, що був дотриманий Ізраїлем.

Згідно з повідомленнями, ізраїльський чиновник погрожує, що якщо наступна група ізраїльських заручників не буде звільнена до опівночі, Ізраїль відновить військові операції в Секторі Гази.

ВІДЕО ДНЯ

Цю заяву процитували низка івритських ЗМІ, але офіційного підтвердження не було.

Підписана угода передбачає звільнення щонайменше 50 заручників в обмін на 150 палестинських ув'язнених і чотириденну паузу в бойових діях, а також збільшення допомоги Газі. 

Друга група заручників мала бути звільнена о 16:00, але до цього часу процес не розпочався.

Передісторія:

  • 24 листопада між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС почалося чотириденне перемирʼя.
  • Увечері 24 листопада перші 13 ізраїльських заручників у супроводі співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста виїхали з Сектору Гази через контрольно-пропускний пункт Рафах.
  • Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що інтенсивні бойові дії на Близькому Сході триватимуть щонайменше два місяці після тимчасового перемир’я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: