Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польські перевізники блокуватимуть КПП "Медика-Шегині" цілодобово – Демченко

Неділя, 26 листопада 2023, 17:50
Польські перевізники блокуватимуть КПП Медика-Шегині цілодобово – Демченко
вантажівки на кордоні з Польщею, фото ДПСУ

Польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, з понеділка розпочнуть цілодобову блокаду пункту пропуску "Медика-Шегині".

Джерело: речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: За його словами, включно до 26 листопада блокування руху на цьому пункті пропуску проходило з 10:00 до 21:00 за київським часом.

Реклама:

Водночас, повідомив Демченко, на кордоні зі Словаччиною рух вантажівок розблокували, тому на цьому напрямку минулої доби кордон перетнули близько 350 вантажівок.

Передісторія:

  • Раніше повідомлялося, що на трьох пунктах пропуску, які блокують польські перевізники, очікують на в’їзд в Україну близько 2000 транспортних засобів.
  • Польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, у четвер почали блокаду ще одного пункту пропуску – "Медика-Шегині". Їхня блокада може тривати до 3 січня.
  • Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.
  • Президент України Володимир Зеленський зазначив, що у Києва є розуміння як діяти і що для зрушень "потрібно трохи часу". 

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі. 

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування