Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Столтенберг пояснив, у чому бачить успіх України, попри майже нерухомий фронт

Понеділок, 27 листопада 2023, 14:52
Столтенберг пояснив, у чому бачить успіх України, попри майже нерухомий фронт
ЙЕНС СТОЛТЕНБЕРГ, ФОТО: GETTY IMAGES

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що бачить здобутки України у кампанії 2023 року, попри те, що лінія фронту майже не рухається.

Джерело: "Європейська правда" із посиланням на відповідь Столтенберга на запитання ЗМІ про те, чи розуміють союзники, що ситуація на полі бою близька до "глухого кута" та як планують допомогти змінити це

Деталі: Столтенберг зауважив, що хоча фронт справді майже не рухається, інтенсивність бойових дій залишається дуже високою, особливо на сході України в останні тижні. 

Реклама:

Пряма мова: "Ми вражені хоробрістю й професіоналізмом українських сил і їхньою спроможністю бити по тилах вглиб контрольованої Росією території.

...Воєнні успіхи можна вимірювати квадратними метрами, але також і втратами, які завдаються противнику. Так, фронт не дуже зрушив з місця… Але українцям вдалося завдати російським загарбникам значних втрат – і серед особового складу, і серед їхніх воєнних спроможностей. Це значні здобутки. Також Україні вдалося витіснити Чорноморський флот РФ зі значної частини Чорного моря".

Більше деталей: Він закликав також не забувати, які оцінки та настрої панували на початку повномасштабної війни, коли більшість прогнозували швидку поразку України, та до кінця 2022 року Україна звільнила велику частку територій.  

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: