США та Німеччина заявляють, що стаття Bild про "підштовхування" України до переговорів - неправда

Понеділок, 27 листопада 2023, 18:11
США та Німеччина заявляють, що стаття Bild про підштовхування України до переговорів - неправда
скриншот заголовка статті Bild

Німеччина і США спростовують статтю журналіста Bild Юліана Рьопке, в якій він розповідає про нібито "секретний план" з підштовхування України до переговорів із Росією.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Федеральний уряд Німеччини у відповідь на запит DW заявив, що матеріал Bild не має під собою жодних підстав, а Берлін буде підтримувати Україну "стільки, скільки необхідно для захисту від російської агресії".

Реклама:

"Для федерального уряду зрозуміло: Україна має визначити військові та політичні цілі у своїй оборонній боротьбі проти російської агресії. Тільки Україна може призначити дату початку мирних переговорів", – цитує видання відповідь на свій запит.

Своєю чергою, помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн на брифінгу в понеділок сказав, що у Вашингтона немає політики з "підштовхування" Києва до переговорів із Москвою.

"Ми завжди говорили, що це питання має вирішувати Україна", – цитує О'Браєна агенція Reuters.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо:

  • У п’ятницю, 24 листопада, таблоїд Bild повідомив із посиланням на одне анонімне джерело, що ФРН і США хочуть змусити Україну піти на переговори з РФ, використовуючи як важіль обмеження в постачання зброї.
  • Також, стверджувалось у статті, Берлін і Вашингтон розглядають варіант замороження війни, в результаті чого лінія зіткнення стане "новим квазікордоном між Україною і Росією".
  • На початку листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що ніхто не тисне на нього, щоб примусити Київ до переговорів з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: