Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спроба підкупу топпосадовців: нардепа Лабазюка арештували на 2 місяці з можливістю застави

Вівторок, 28 листопада 2023, 08:42
Спроба підкупу топпосадовців: нардепа Лабазюка арештували на 2 місяці з можливістю застави
Сергій Лабазюк. Фото з Facebook

Нардепа з групи "За Майбутнє" Сергія Лабазюка, якого підозрюють у спробі підкупу держслужбовців, суд відправив під арешт до 21 січня з можливістю внесення 40 мільйонів гривень застави.

Джерело: САП з посиланням на рішення ВАКС від 28 листопада у Telegram

Дослівно САП: "Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ… та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави, та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення. Строк триманні під вартою − 2 місяці".

Реклама:

Деталі: Повідомляється, що ВАКС ухвалив взяти підозрюваного під варту у залі суду.

САП не називає імені підозрюваного, але опис обставин справи свідчить, що йдеться саме про Лабазюка.

Передісторія: 

ВІДЕО ДНЯ
  • 21 листопада Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що викрили нардепа з групи "За Майбутнє" Сергія Лабазюка на передачі хабаря.
  • Зазначалося, що у серпні 2023 року Лабазюк звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії".
  • За даними НАБУ, нардеп після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України через довірену особу надав голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму відсоток у сумі 150 тисяч доларів.
  • Раніше того ж дня НАБУ також повідомило про підозру нардепу від фракції "Слуги народу" Андрію Одарченку, який намагався підкупити Найєма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...