Молдова може відмовитися продовжувати надзвичайний стан через війну в Україні

Вівторок, 28 листопада 2023, 12:47

У владі Молдови думають про відмову від постійних продовжень режиму надзвичайного стану, який вперше запровадили після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

ДжерелоNewsmaker, "Європейська правда", очільниця юридичного комітету парламенту Молдови Олеся Стамате

Деталі: За словами Стамате, 24 листопада уряд запропонував вчергове продовжити режим надзвичайного стану лише на один місяць, тому що надалі хоче відмовитися від цього заходу. 

Реклама:

"Представник уряду, який презентував ініціативу на комітеті і пленарному засіданні парламенту, обгрунтував необхідність продовження надзвичайного стану лише на 30 днів тим, що це останній раз, якщо не трапиться чогось надзвичайного", – зазначила депутатка. 

Правовий режим надзвичайного стану діє у Молдові з 24 лютого 2022 року та багато разів продовжувався після наближення кінця терміну, на який запроваджувався.

Кишинів обгрунтовує це тим, що у поточній ситуації залишаються ризики для безпеки та енергетичної безпеки Молдови, а Росія залучена до спроб дестабілізувати ситуацію у Молдові.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, протягом повномасштабної війни на території Молдови під час повітряних атак на Україну неодноразово падали уламки ракет, також російські ракети пролітали через повітряний простір Молдови. 

Також восени-взимку минулого року Молдова кілька разів разом з Україною відчула перебої з електропостачанням через удари РФ по енергетичній інфраструктурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: