Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулеба у НАТО категорично відкинув пропозиції територіальних поступок Росії

Середа, 29 листопада 2023, 10:46
Кулеба у НАТО категорично відкинув пропозиції територіальних поступок Росії
Дмитро Кулеба, фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у штаб-квартирі НАТО заявив, що Україна рішуче налаштована на відновлення контролю за кордоном в межах 1991 року і не піде ні на які компроміси з Росією.

Джерело: Кулеба у штаб-квартирі НАТО перед початком першого засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів закордонних справ, передає "Європейська правда"

Пряма мова: "Наша стратегічна задача – відновлення контролю за кордоном 1991 року – лишається незмінною і ніщо нас не зупинить (у її втіленні)".

Реклама:

Деталі: Очільник МЗС України не став заперечувати, що Київ чує ідеї про "поступки" і "домовленості з Росією", але категорично виключив таку можливість і дав жорстку відповідь на ці пропозиції:

"Такі люди, які це пропонують, мають перш за все запропонувати подібне своїм урядам – віддати комусь частину своєї території, своїх людей. Нехай вони це зроблять, і ми побачимо, чи можна про це говорити".

На запитання про нібито тупикову ситуацію на фронті Кулеба відповів коротко: "Немає глухого кута".

ВІДЕО ДНЯ

Він також повторив заклик до США та інших держав НАТО допомогти в озброєнні України: "Найкращий шлях уникнути участі ваших солдатів у бойових діях – це допомогти тим, хто веде війну. Ви даєте зброю – ми б’ємося, це чесна домовленість".

Що було раніше:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: