Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський приїхав на Одещину після негоди і зустрівся з військовими

Середа, 29 листопада 2023, 11:59
Зеленський приїхав на Одещину після негоди і зустрівся з військовими
Володимир Зеленський в Одеській області, фото Офісу президента

Президент Володимир Зеленський 29 листопада провів в Одеській області нараду стосовно захисту півдня України й транспортування зерна морем.

Джерело: Володимир Зеленський у Telegram і Facebook, Офіс президента

Пряма мова: "Сьогодні працюємо на Одещині. Розпочали з доповідей військових і наради щодо захисту регіону.

Реклама:

Багато важливих питань. Оперативна обстановка та ведення бойових дій у межах відповідальності ОСУВ "Одеса". Ситуація в Чорному морі, протимінні заходи та гарантування безпеки "зернового коридору". Робота ППО Одещини, прикриття Одеси з повітря, інфраструктури "зернового коридору" та наших бригад". 

Деталі: На Одещині президент зустрівся з військовим командуванням у регіоні.

Зеленський заслухав: доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" Андрія Гнатова щодо ситуації та бойових дій у межах відповідальності ОСУВ "Одеса"; доповідь командувача Військово-морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапи щодо обстановки в Чорному морі та дистанційного мінування росіянами акваторії; доповідь командувача повітряного командування "Південь" Дмитра Карпенка про роботу системи ППО Одещини, прикриття з повітря Одеси й інфраструктури "зернового коридору".

ВІДЕО ДНЯ

Судячи з фото, міністр оборони Рустем Умєров також був на зустрічі.

Володимир Зеленський і Рустем Умєров на нараді в Одеській області
Володимир Зеленський і Рустем Умєров на нараді в Одеській області
Фото Офісу президента

Президент зазначив, що під час таких відряджень завжди велика честь – зустрітися з українськими захисниками. 

"Сьогодні поспілкувався з воїнами, які захищають південь України, вручив їм державні нагороди. Дякую за службу, за збиті ворожі цілі, за сміливість і самовідданість у захисті нашої держави та людей!", – заявив Зеленський.

Він опублікував відео, на якому каже, що вручення нагород не може зараз бути масовим з огляду на безпеку, але вдячність бійцям буде від усіх українців.

Зеленський отримав у подарунок від 208-ї зенітної ракетної бригади картину з годинником, в якій використані елементи збитої російської ракети X-555.

Зеленський отримав подарунок від 208-ї бригади
Зеленський отримав подарунок від 208-ї бригади
Фото ОП

Цьому передувало: Кілька днів до цього на півдні України вирувала негода, був шторм у Чорному морі, однак на ранок 29 листопада в Одеській області зняли всі обмеження для руху транспорту, які були введені на трасах через хуртовини.

УП, доповнено
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування