Бербок: Зникнення війни в Україні з поля зору громадськості є фатальним

Середа, 29 листопада 2023, 12:19
Бербок: Зникнення війни в Україні з поля зору громадськості є фатальним
Анналена Бербок, фото: Getty Images

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок стурбована тим, що у світі знижується увага до війни Росії проти України, і називає це "фатальним".

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на німецьке МЗС

Пряма мова Бербок: "Наразі увага до України зникає з поля зору громадськості – це фатально".

Реклама:

Деталі: За словами міністерки, Росія продовжує цілеспрямовано атакувати українську цивільну інфраструктуру, тому потрібно "працювати над тим, щоб зимовий захисний щит України був міцним".

Бербок також зазначила, що майбутнє України – в ЄС і НАТО. Саме тому необхідно зробити все можливе, щоб підтримати її на цьому шляху.

Вона вважає, що Рада Україна – НАТО наближатиме країну до членства в Альянсі.

ВІДЕО ДНЯ

"Стандарти НАТО, планування сил і засобів та реформування збройних сил є центральними у цьому процесі. З цією метою Німеччина інвестує додаткові 11,5 мільйонів євро до Трастового фонду Україна – НАТО", – додала глава МЗС Німеччини.

Що було раніше:

  • Напередодні Київ схвалив проєкт плану реформ для вступу України в НАТО, і глава МЗС України Дмитро Кулеба має представити його на засіданні Ради України – НАТО.
  • Як раніше говорив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, союзники в Північноатлантичному альянсі в середу узгодять рекомендації щодо реформ, які потрібно здійснити Україні для готовності до членства у НАТО.

Дивіться пояснення "ЄП" про те, які реформи пообіцяла зробити Україна заради НАТО і чи вплине на процес вступу війна в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: