Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Словацькі перевізники вирішили втілити погрози в життя і заблокувати кордон з Україною

Середа, 29 листопада 2023, 20:13
Словацькі перевізники вирішили втілити погрози в життя і заблокувати кордон з Україною
ілюстративне фото: Getty Images

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) вирішив з 1 грудня заблокувати пункт пропуску "Вишнє Нємецьке – Ужгород" на кордоні з Україною.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на TASR

Деталі: Рішення про блокування пункту перетину на кордоні з Україною ухвалила президія UNAS після переговорів із Міністерством транспорту Словаччини.

Реклама:

Зазначається, що перехід буде заблокований перевізниками з 1 грудня о 15:00 "до подальшого повідомлення".

Оновлено в 20:58: У пресрелізі UNAS уточнили, що не перешкоджатимуть перевезенню гуманітарних вантажів, військової допомоги, живих тварин, палива, а також охолоджених або свіжих товарів. А перевезення комерційних вантажів, які знаходяться у вантажівках, буде здійснюватися зі швидкістю чотири вантажівки на годину.

Нагадаємо:

ВІДЕО ДНЯ
  • Цього місяця редставники UNAS уже блокували на годину пункт перетину кордону "Вишнє Нємецьке" зі словацького боку, висловивши солідарність із польськими мітингарями.
  • Вони вимагають від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.
  • Польські далекобійники розпочали свій протест 6 листопада, вимагаючи від ЄС відновити дозвільну систему для українських водіїв, які в'їжджають до Євросоюзу, і для водіїв із ЄС, які в'їжджають в Україну, за винятком гуманітарної допомоги і військових вантажів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: