Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

6 ракет росіяни запустили по Покровському району, врятовано немовля, під завалами люди

Четвер, 30 листопада 2023, 08:10
6 ракет росіяни запустили по Покровському району, врятовано немовля, під завалами люди
Російські війська вдарили по Покровькому району на Донеччині, фото поліції

Російські загарбники у ніч на 30 листопада вдарили шістьма ракетами по Покровську, Новогродівці та Мирнограду у Покровському районі Донецької області – постраждали щонайменше 10 людей, 1 чоловік загинув, ще 4 людей шукають під завалами.

Джерело: міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор МорозДонецька обласна прокуратура

Деталі: Шістьма ракетами "С-300" окупанти вночі одночасно вдарили по Покровькому району Донеччини. Під обстріл потрапили Покровськ, Новогродівка та Мирноград. 

Реклама:

Внаслідок обстрілів постраждали 10 осіб, серед них 4 дитини. Ще п’ятьох людей шукають під завалами. Парамедики поліції врятували немовля.

За даними прокуратури, ракетний обстріл Покровська, Мирнограду та Новогродівки стався 29 листопада о 23:30. Імовірно, із ЗРК С-300 окупанти поцілили по адміністративних будівлях та житлових будинках.

ВІДЕО ДНЯ

Станом на 08:00 четверга, у Покровську від влучання у приватний сектор поранено 5 цивільних, серед яких троє дітей: 13, 16 років та 6-місячне немовля. Їх із-під завалів зруйнованого будинку деблокували рятувальники. 

У Покровську серед постраждалих – родина з двома дітьми: 16-річним хлопцем та 6-місячним немовлям. Також поранення отримав ще 13-річний хлопчик. Попередньо: пошкоджено багатоквартирний та 9 приватних будинків, відділ поліції, автомобілі, гаражі.

Один зі снарядів вибухнув на подвір’ї будинку, де мешкала родина з двома дітьми. Внаслідок обстрілу було зруйновано дах та стіни оселі, сім’я опинилася під завалами.

Парамедик поліції допоміг вибратися з-під руїн чоловіку, в якого на руках було закривавлене немовля. Оглянувши хлопчика, поліцейський закутав його та швидко доставив до лікарні. Загрози життю піврічного Ілая немає.

Російські війська вночі вдарили по Покровькому району
Російські війська вночі вдарили по Покровькому району
Фото поліції, МВС

У Новогродівці – влучання у багатоповерховий будинок. Поранено 13-річну дитину. На місці ракетного удару продовжують працювати поліцейські та працівники ДСНС. Під завалами, ймовірно, можуть знаходитися ще 5 людей, серед них дитина.

У м. Новогродівка в результаті прямого влучання у триповерховий житловий будинок один із під’їздів повністю зруйновано. Виникла пожежа.

Тілесні ушкодження отримали 5 мешканців: троє жінок віком 42, 58, 63 роки, 62-річний чоловік та 13-річний хлопчик, якого в тяжкому стані забрали до лікарні з мінно-вибуховою травмою, струсом головного мозку та забоями.

Загалом внаслідок влучання засобів ураження пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, адміністративні будівлі, складські приміщення.

Оновлення: Станом на 10:00 на місці обстрілу житлового будинку у Новогродівці з-під завалів дістали тіло загиблого чоловіка. Під завалами, ймовірно, перебувають 4 людини, з них – 1 дитина. Пошуково-рятувальна операція триває.

По Мирнограду росіяни вдарили 2 ракетами із ЗРК "С-300". Руйнувань зазнав відділ поліції.

Російські війська вночі вдарили по Покровькому району
Російські війська вночі вдарили по Покровькому району
Фото поліції, МВС

На місцях влучань всю ніч працювали ДСНС та поліція. Пошуково-рятувальна операція триває, поліцейські документують наслідки російських ударів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: