Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОП наполягають, що конфлікту з Залужним нема: є спілкування в робочому форматі

Четвер, 30 листопада 2023, 12:45
В ОП наполягають, що конфлікту з Залужним нема: є спілкування в робочому форматі
Михайло Подоляк, фото: Getty Images

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на матеріал видання The Economist, заперечивши, що між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним існує конфлікт.

Джерело: Подоляк в ефірі "Радіо Свобода"

Пряма мова:  "Ми наполягаємо на тому, що конфлікту не існує (між Зеленським і Залужним – ред.). Ще раз підкреслюю, що президент Зеленский перебуває в постійній комунікації з паном Залужним. Безумовно є ситуація, коли треба проводити ті чи інші розмови на Ставці з урахуванням того, як просуваються наші наступальні операції, які корективи треба вносити, що треба робити для того, щоб це було ефективніше. Але ще раз підкреслюю – ці спілкування щоденні в робочому форматі".

Реклама:

Деталі: За його словами, Кремль зацікавлений у внутрішньополітичних конфліктах в Україні.

Також Подоляк відреагував на висловлювання нардепки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої щодо відсутності у головнокомандувача плану ведення війни на наступний рік, вказавши, що "Офіс президента не модерує висловлювання депутатів".

У той же час він підкреслив, що план на 2024 рік існує і в нього вносяться корективи.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас Подоляк сумнівається в тому, що можливо забезпечити нардепам ознайомлення з планом ведення бойових дій, тому що орган, який його узгоджує – це Ставка верховного головнокомандувача.

Що було раніше: Перед цим видання The Economist написало, що паралельно з похмурою реальністю окопної війни стає дедалі більш напруженим "політичне поле битви" у Києві, президент Володимир Зеленський вбачає конкурента в головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному, а політична гризня шкодить Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: