Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський суд засудив до 12 років колонії українського військового Запорожця 

Четвер, 30 листопада 2023, 15:27
Російський суд засудив до 12 років колонії українського військового Запорожця 
Павла Запорожця засудили в Росії до 12 років колонії, скриншот із відео ТАСС

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив громадянина України, військовослужбовця Павла Запорожця до 12 років колонії.

Джерело: ТАСС, "Радіо Свобода"

Деталі: У Росії Павла Запорожця звинуватили в замаху на вчинення "теракту" в Херсоні 9 травня 2022 року.

Реклама:

Напередодні держобвинувач під час дебатів сторін у Південному окружному військовому суді просив суд призначити 13 років колонії українцю.

Російська пропаганда стверджувала, що Запорожець був завербований Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України і готував в окупованому Херсоні теракт до святкових заходів РФ, присвячених Дню перемоги у 2022 році. 

Як стверджувало російське провладне агентство ТАСС, Павло Запорожець визнав провину, але був не згоден, що його судять у межах кримінального кодексу, оскільки він військовослужбовець і його мають судити в межах Женевської конвенції.

ВІДЕО ДНЯ

За версією російського слідства, Запорожець готував теракт під час акції "Безсмертний полк", яку російська адміністрація планувала в окупованому на той час Херсоні.

Сам Запорожець казав суду, що планував підірвати російський військовий патруль рано-вранці – через комендантську годину мирні жителі не постраждали б.

Адвокат підсудного просив припинити справу та визнати ветерана АТО Запорожця військовополоненим, але суд у цьому відмовив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: