Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сійярто та Лавров зустрілися у межах засідання ОБСЄ та обговорили Україну

Четвер, 30 листопада 2023, 16:20
Сійярто та Лавров зустрілися у межах засідання ОБСЄ та обговорили Україну
Петер Сійярто, Сергій Лавров, фото: МЗС РФ

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто та глава МЗС РФ Сергій Лавров зустрілися у межах засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Скоп'є та обговорили "ситуацію в Україні".

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на МЗС РФ

Деталі: У заяві відомства йдеться про те, що "проведено "звіряння годинників" щодо широкого спектра практичних питань двостороннього співробітництва з акцентом на реалізацію домовленостей, підтверджених 17 жовтня 2023 року в Пекіні під час зустрічі президента РФ Володимира Путіна з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном".

Реклама:

За словами російського МЗС, також відбувся обмін думками щодо ключових питань діяльності ОБСЄ та актуальних міжнародних проблем, "включно із ситуацією в Україні".

Що було раніше:

  • Сійярто під час свого виступу на міністерській зустрічі ОБСЄ у Скоп’є переконував, що постачання зброї Україні не приведе до миру, та запевняв, що хоче зберегти життя угорської меншини.
  • У жовтні президент РФ Владімір Путін провів переговори у китайській столиці Пекіні з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, за що його критикували  європейські союзники.
  • Під час переговорів з Путіним Орбан назвав вторгнення в Україну не війною, а – використовуючи виверт російської пропаганди – "воєнною операцією".
  • На саміті ЄС прем’єр-міністр Угорщини заявив, що не планує вибачатися за свою зустріч з президентом Росії у Китаї та вважає свої дії правильними.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування