The Guardian змінив новину про зустріч союзників Орбана у США щодо України

Неділя, 10 грудня 2023, 18:18
The Guardian змінив новину про зустріч союзників Орбана у США щодо України
Віктор Орбан, фото AFP via Getty Images

Видання "The Guardian", яке 10 грудня повідомило, що союзники прем’єр-міністра Угорщини проведуть закриту зустріч із республіканцями у Вашингтоні, щоб домогтися припинення військової підтримки України з боку США, суттєво змінило зміст своєї новини.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: У первинній версії публікації видання зазначало, що 11 грудня у Вашингтоні почнеться дводенний захід, організований консервативним аналітичним центром Heritage Foundation. 

Реклама:

У ньому разом із членами посольства Угорщини у Вашингтоні нібито мали взяти участь Мартон Угрошді, заступник держсекретаря політичного офісу прем’єр-міністра Угорщини, і Аттіла Демко – провідний науковець, який підтримує Орбана. Також анонсувалась участь Келлі Каррі, колишнього посла при минулому президенті США Дональді Трампі.

Перший день нібито мав включати панельні промови про війну в Україні й трансатлантичні культурні війни. А наступного дня, згідно з джерелом серед республіканців, деяких учасників, у тому числі членів Конгресу від республіканців, запросили приєднатися до переговорів за зачиненими дверима.

Однак за деякий час видання видалило з публікації ті її частини, які лягли в її основу. Зокрема, з матеріалу повністю зник пасаж про участь Угрошді та Демко, а щодо Каррі з'явилось уточнення, що вона отримала запрошення на захід, але відмовилась брати участь.

ВІДЕО ДНЯ

На публікацію "The Guardian" бурхливо відреагував угорський експерт і письменник Атілла Демко. Він назвав її фейком.

"Я взагалі ні за що не виступаю, я не політична фігура, смішно приписувати мені такий вплив або роль – The Guardian підхопив це і видалив цю частину – але я думаю, що решта – фейк. Хтось грунтовно ввів авторів в оману", – написав він на своїй Facebook-сторінці.

Оновлена публікація видання стверджує, що участь у заході візьмуть чени Угорського інституту міжнародних відносин та співробітники посольства Угорщини у Вашингтоні.

У The Guardian не уточнили причини зміни змісту публікації.

УП: Новину після публікації виправлено повністю, заголовок "The Guardian: Союзники Орбана просуватимуть у США припинення допомоги Україні" оновлено. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: