Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арахамія заявив, що велика кількість нардепів хоче скласти мандати, але їх не відпускають

Понеділок, 11 грудня 2023, 13:15
Арахамія заявив, що велика кількість нардепів хоче скласти мандати, але їх не відпускають
ДАВИД АРАХАМІЯ, ФОТО ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що кількість народних депутатів, які бажають достроково скласти свої повноваження, доволі велика, але сприянням їм у цьому не буде, бо вони повинні добути до кінця нинішньої каденції ВРУ.

Джерело: Арахамія в коментарі телеканалу "Рада", передає "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради) і ухвалювати необхідні для держави закони".

Реклама:

Деталі: Арахамія констатував, що зменшення кількісного складу парламенту не може не позначатися на її діяльності. За його словами, у зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, "щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати".

Нагадаємо:

  • Станом на 11 грудня 2023 року, кількісний склад Верховної Ради - 400 народних депутатів (згідно із законодавством має бути 450).
  • Найменшою фракцією в українському парламенті є "Голос" - 20 нардепів (під час формування фракції на першій сесії було 22). У депутатських групах "Відновлення України" і "За майбутнє" відповідно 16 і 17 членів.
  • За даними ZN.UA, на кінець жовтня Верховна Рада з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну втратила двадцять мандатів народних депутатів.
  • У грудні ВРУ достроково припинила повноваження ще 3 народних депутатів, Дмитра Шпенова (позафракційний), Максима Єфімова (депутатська група "Відновлення України), Віталія Данілова (фракція "Батьківщина").

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: