Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фінляндія відкриє кордон з Росією у двох місцях

Вівторок, 12 грудня 2023, 16:12
Фінляндія відкриє кордон з Росією у двох місцях
прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо. фото: Pier Marco Tacca/Getty Images

Влада Фінляндії вирішила відкрити на період з 14 грудня до 14 січня два пункти пропуску на кордоні з Росією – Ваалімаа та Нійрала.

Джерело: заява прем'єр-міністра Петтері Орпо на брифінгу, присвяченому обмеженням на східному кордоні, повідомляють Yle і "Європейська правда"

Деталі: За його словами, уряд може швидко ухвалити нове рішення, якщо ситуація з напливом біженців відновиться після відкриття кордону.

Реклама:

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен повідомила, що хоча нове рішення діє до 14 січня 2024 року, влада уважно стежить за подіями на кордоні з РФ, тому КПП можуть знову швидко закрити.

Представник Прикордонної служби Мікко Лехмус розповів, що Європейське агентство прикордонної та берегової охорони Frontex допомагає прикордонникам Фінляндії в патрулюванні кордону.

Пояснюючи, чому влада відкрила саме ці два пункти, він заявив, що тим самим люди, які живуть по обидва боки кордону, зможуть відвідувати своїх родичів, водночас ці КПП найбільше підходять для дипломатичних і вантажних перевезень.

ВІДЕО ДНЯ

За фінським законодавством, рішення щодо кордону мають оголошуватися щонайменш за добу до змін, тому його оголосили у вівторок.

Нагадаємо: Фінляндія з 30 листопада закрила останній КПП на кордоні з Росією у зв’язку з тим, що РФ почала сприяти прибуттю на фінський кордон шукачів притулку (детально про це – у статті "Фінляндія тримає оборону").

У зв'язку з ситуацією на східному кордоні до Фінляндії прибули співробітники європейського агентства Frontex.

Останні два тижні фінсько-російський кордон перетинали лише вантажні потяги.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: