США хочуть перемоги України – Байден

Середа, 13 грудня 2023, 01:37
США хочуть перемоги України – Байден
Зустріч Джо Байдена та Володимира Зеленського, фото ОП

Відповідаючи на запитання журналістів, чи США хочуть, щоб Україна лише захистила себе, чи хочуть перемоги України у війні, президент Джо Байден сказав: "Ми хочемо, щоб Україна перемогла у війні".

Джерело: Байден на спільній пресконференції у Вашингтоні за підсумками закритої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським

Пряма мова Байдена: "Ми хочемо, щоб Україна перемогла у війні і, як сказано у статуті ООН, захистила свій суверенітет".

Реклама:

Деталі: Він додав, що є потужна двопартійна підтримка України. Невелика кількість республіканців не хочуть підтримувати, але вони не представляють більшість: "Ми проводимо перемовини щодо фінансування, я нічого не обіцяю, але ми дуже сподіваємося, що це будуть результативні перемовини".

Нагадаємо: 

  • 12 грудня, за підсумками закритих переговорів з президентом Володимиром Зеленським, президент США Джо Байден заявив, що  не відмовиться від підтримки України, оскільки вона є важливою для всього світу.
  • Байден наголосив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону (США - ред.), ажде саме так працює демократія.
  • Президент США також зазначив, що історія буде жорстко судити, як ми стали на захист свободи, "бо Путін не зупиниться". 
  • Президент Джо Байден також заявив, що НАТО є в майбутньому України. Україна стане членом НАТО, тільки США мусять переконатися, що вона виграє війну.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: