Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубінський не поспішає знайомитись із кримінальною справою: суд дав час до 29 грудня

Середа, 13 грудня 2023, 10:19
Дубінський не поспішає знайомитись із кримінальною справою: суд дав час до 29 грудня
Дубінський. фото Getty Images

Суд обмежив терміни ознайомлення з матеріалами кримінального провадження за підозрою народного депутата Олександра Дубінського у службовому підробленні для виїзду за кордон.  

Джерело: пресслужба Державного бюро розслідувань, УП

Дослівно ДБР: "У ході судового засідання було встановлено, що підозрюваний та його захисники умисно зволікають з ознайомленням з матеріалами кримінального провадження аби штучно затягнути передачу обвинувального акту до суду".

Реклама:

Деталі: Бюро не зазначає ім'я підозрюваного, але обставини справи вказують на Дубінського.

Суддя Печерського районного суду задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про встановлення стороні захисту — підозрюваному та його захисникам — терміну до 29 грудня 2023 року.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • 11 листопада 2023 року працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо Дубінського, який підозрюється у службовому підробленні для виїзду за кордон (генеральний прокурор повідомив відповідну підозру депутату 8 серпня 2023 року).
  • ДБР спільно з СБУ встановили, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон. У зверненні щодо дозволу на виїзд він вказав підставу — супроводження батька на лікування, однак насправді поїхав на відпочинок. До того ж депутат і батько виїхали за кордон окремо, а батько взагалі повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець.
  • ДБР отримано інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії підозрюваний зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...