Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боррель після Різдва збирається в Україну

Четвер, 14 грудня 2023, 02:20
Боррель після Різдва збирається в Україну
ЖОЗЕП БОРРЕЛЬ, ФОТО: GETTY IMAGES

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що планує відвідати Україну "після Різдва".

Джерело: Боррель під час спілкування із журналістами в Брюсселі, цитує "Європейська правда"

Деталі: Боррель нагадав, що відвідував Україну у січні 2022 року, зокрема згадав про свою поїздку на Донбас і на лінію зіткнення.

Реклама:

Пряма мова: "Я планую поїхати в Україну після Різдва, через два роки після моєї першої поїздки на фронт… Два роки тому це був більш-менш заморожений конфлікт. Зараз це відкритий конфлікт, через який ви втрачаєте багато життів".

Деталі: За його словами, єдине, що може зробити ЄС – це підтримувати Україну "настільки, наскільки це можливо, і так довго, наскільки це буде потрібно".

Боррель висловив сподівання, що на засіданні Європейської ради 14-15 грудня "лідери зроблять позитивні кроки у вашу сторону".

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Європейський парламент у середу закликав саміт ЄС схвалити рішення про початок переговорів з Україною про її вступ до Євросоюзу та засудив заяви прем’єра Угорщини про членство України. 

Глава Євроради Шарль Мішель у листі-запрошенні лідерам ЄС на саміт 14-15 грудня заявив, що Європейський Союз має виконати свої зобов’язання щодо України та продовжувати бути надійним і сильним партнером.

Детально про те, з яким розкладом сил Україна стикнулася перед початком саміту ЄС, дивіться у поясненні "ЄвроПравди" з Брюсселя.

Також читайте  у статті: Австро-Угорщина проти України: як виникла і чого вимагає "коаліція Орбана" перед самітом ЄС

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: