Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідери ЄС запевняють, що знайдуть рішення про 50 млрд євро для України

П'ятниця, 15 грудня 2023, 12:13
Лідери ЄС запевняють, що знайдуть рішення про 50 млрд євро для України
Фото: Getty Images

Лідери низки країн ЄС у спілкуванні зі ЗМІ запевнили, що зможуть погодити програму фінансової підтримки для України у розмірі 50 млрд євро включно з голосом Угорщини у січні 2024 року.

Джерело: "Європейська правда"

Пряма мова прем’єрки Естонії Каї Каллас: "Можу запевнити вас, що Україна не залишиться без підтримки. Є чітка політична воля 26 країн надати цю допомогу… і ми знайдемо рішення".

Реклама:

Деталі: Вона зазначила, що ЄС пріоритетно буде намагатися все ж схвалити допомогу Україні за початковим задумом як спільне рішення, у тому числі через те, що альтернативний шлях процедурно складніший.

"Я практично впевнена, що на січень у нас буде рішення, тому що 26 країн країн хочуть цього", – додала вона.

Прем’єр Бельгії Александр де Кроо вважає, що для спільного рішення "потрібно ще кілька тижнів". "Але ми вже маємо сигнал для України: ми готові вас підтримати, нам потрібно продумати ще кілька деталей для рішення", – додав він. 

ВІДЕО ДНЯ

"Звісно, єдність цінна для нас. Тож можливо краще докласти більше зусиль, щоб це було рішенням усіх країн", – прокоментував президент Литви Гітанас Науседа.

На питання чи вважає він реальним терміном погодження допомоги січень 2024 року, Науседа відповів ствердно.

Впевненість у схваленні фінансової допомоги для України висловив і прем’єр Нідерландів Марк Рютте. 

Президент Євроради Шарль Мішель відмовився уточнювати, чи піде ЄС на ухвалення рішення в обхід вето Орбана, що можливо у фінансових питаннях, але наголосив, що ЄС виконає фінансові зобов’язання щодо допомоги Україні.

Дивіться також відео-пояснення "ЄвроПравди" про історичне рішення саміту щодо початку переговорів з Україною про вступ до ЄС. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: