У Міноборони спростили списання аптечок: тепер військовий може попросити нову

Субота, 16 грудня 2023, 00:31
У Міноборони спростили списання аптечок: тепер військовий може попросити нову
фото ілюстраційне Генштабу ЗСУ

Міністр оборони Рустем Умєров підписав наказ, який запроваджує спрощену процедуру списання військово-медичного майна - аптечок, сумок та наплічників.

Джерело: Міноборони

Деталі: заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова зазначила, що військові частини раніше не могли швидко списати використані аптечки і отримати нові: процес тривав місяцями і передбачав 20 етапів. Після реформи залишилося шість етапів та три документи, які можна зробити оперативно. 

Реклама:

Відтепер військовослужбовець, який втрачає чи використовує аптечку, сумку та наплічник під час бою або під час виконання інших завдань, усно чи письмово повідомляє про це командирові свого підрозділу. 

 

Командир складає рапорт і додає до нього витяг з журналу бойових дій або підсумкового бойового донесення. Ці документи подаються командиру частини, який призначає комісію, що формує акт списання, після чого командир частини підписує акт, а фінансова служба списує зазначене медичне майно.

Раніше аптечки, сумки та наплічники вважались інвентарним майном. Тож його списання було надзвичайно ускладнене, часто - нездійсненне.

ВІДЕО ДНЯ

Внаслідок цього військові частини не могли замовити нові аптечки. Адже, за документами, на балансі військових частин забезпечення було стовідсоткове.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: