Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США засудили експрацівника ФБР за роботу на російського олігарха

Субота, 16 грудня 2023, 07:02
У США засудили експрацівника ФБР за роботу на російського олігарха
Чарльз Макгонігал, фото Getty Images

У Нью-Йорку Окружний суд Манхеттена ухвалив вирок у справі колишнього співробітника ФБР Чарльза Макгонігала, якого прокуратура звинуватила в роботі на наближеного до російського президента російського олігарха Олега Дерипаску.

Джерело: Голос Америки

Деталі: Макгонігала, який працював у Нью-Йоркській філії Федерального бюро розслідувань, суд засудив до 50 місяців тюремного ув'язнення і до 40 тисяч доларів штрафу. 

Реклама:

Раніше Макгонігал визнав себе винним і розкаявся у скоєному, і замість п'яти років, на яких наполягала прокуратура, суддя засудила його до чотирьох років та двох місяців. 

Колишнього агента ФБР, зокрема, звинувачували у змові з близьким Кремлю бізнесменом для того, щоб за винагороду знайти компромат на конкурента Дерипаски, олігарха Володимира Потаніна. Макгонігал співпрацював з Дерипаскою всупереч накладеним на нього санкціям за втручання Москви в американські вибори 2016 року, і навіть намагався допомогти йому уникнути санкцій. Після винесення вироку прокурор Південного округу Нью-Йорка Даміан Вільямс дав зрозуміти, що рішення суду – це сигнал усім, хто спробує використати службове становище для особистого збагачення, порушуючи американське законодавство.

Чарльз Макгонігал зізнався як у тому, що діяв за дорученнями Олега Дерипаски, так і в тому, що через підставних осіб отримав за це грошову винагороду. Прокуратура також звинувачувала його в тому, що він планував продовжувати тісну співпрацю з російським олігархом після відходу з держслужби, але, як йдеться в заяві прокуратури, його плани зірвали колеги з того самого підрозділу ФБР, яким він керував. 

ВІДЕО ДНЯ

Високопоставлений колишній агент ФБР Чарльз Макгонігал очолював відділ контррозвідки ФБР у Нью-Йорку з 2016 до 2018 року. У ході процесу прокуратура зазначила, що в ці роки він займався розслідуванням щодо російських олігархів, включаючи Дерипаску.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: