Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За даними ЗМІ, Австрія досі блокує 12-й пакет санкцій ЄС проти Росії

Субота, 16 грудня 2023, 19:38
За даними ЗМІ, Австрія досі блокує 12-й пакет санкцій ЄС проти Росії
прапор Австрії, ілюстративне фото Pixabay

Австрія заперечує проти фіналізації 12 пакета санкцій Євросоюзу проти РФ через включення її Raiffeisen Bank до переліку спонсорів війни в Україні, навіть після рішення Європейської ради, яка "вітає" ухвалення пакета.

Джерело: видання EUobserver із посиланням на джерела в ЄС, а також брюссельський журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, пише "Європейська правда"

Деталі: Як пояснив EUobserver один зі співрозмовників, Австрія скористалась "застереженням для вивчення", яке держави ЄС можуть узяти для аналізу юридичного тексту. Воно може бути зняте на початку наступного тижня.

Реклама:

"Висновки (саміту. – Ред.) ЄС – це політичні заяви, а не юридично обов'язкові рішення", – додало джерело.

Але український співрозмовник EUobserver підтвердив, що насправді Відень узяв застереження, аби провести переговори для виключення Raiffeisen Bank з переліку міжнародних спонсорів війни Нацагентства з питань запобігання корупції.

"Мені сумно бачити, що на одній шальці терезів стоять життя українців, а на іншій – комерційні інтереси австрійського банку в Росії", – додав він.

ВІДЕО ДНЯ

Якщо угоди між Віднем і Києвом наступного тижня не буде, останній шанс ухвалити 12-й раунд санкцій проти Росії до кінця року буде втрачено, оскільки інституції ЄС розпочинають різдвяні канікули, вказує EUobserver.

Деякі співрозмовники видання вказують, що Австрія повторює тактику Угорщини, яка так само блокувала рішення на підтримку України через оголошення міжнародним спонсором війни її банку OTP.

"Це не Австрія вчиться в Угорщини, а навпаки. І я ніколи не розумів, чому всі так легко прощають їм (австрійцям. – Ред.), ставляться до них з легкістю, порівняно з Орбаном чи іншими негідниками ЄС", – цитує видання одного з дипломатів ЄС.

Наразі Raiffeisen є одним з найважливіших фінансових каналів, в якому російські бізнеси здійснюють операції в доларах і євро. Завдяки цьому банк отримує величезні прибутки, з яких потім фінансує бюджет країни-агресорки своїми податками.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: