Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білий дім: Ядерна атака КНДР проти США або союзників призведе до кінця режиму Кіма

Субота, 16 грудня 2023, 21:07
Білий дім: Ядерна атака КНДР проти США або союзників призведе до кінця режиму Кіма
Кім Чен Ин, фото Getty Images

Сполучені Штати попередили Північну Корею, що застосування нею ядерної зброї проти США або їхніх союзників призведе "до кінця режиму" Кім Чен Ина.

Джерелозаява Білого дому за підсумками другого засідання спільної ядерної консультативної групи США та Південної Кореї, пише "Європейська правда"

Деталі: Згідно з заявою, під час зустрічі з колегами із Сеула Сполучені Штати "підтвердили свою непохитну відданість надавати Республіці Корея (РК) розширене стримування, підкріплене повним спектром американських сил і засобів, зокрема й ядерних".

Реклама:

Дослівно: "Будь-яка ядерна атака Північної Кореї проти США або їхніх союзників є неприйнятною і призведе до кінця режиму Кіма, а американська сторона підтвердила, що будь-яка ядерна атака КНДР проти РК буде зустрінута швидкою, нищівною і рішучою відповіддю".

Більше деталей: Серед інших підсумків засідання ядерної консультативної групи стало відомо про розробку Сеулом і Вашингтоном спільних керівних принципів ядерної стратегії для стримування ядерної загрози з боку Північної Кореї.

Що передувало: КНДР неодноразово заявляла, що ніколи не відмовиться від своєї ядерної програми, яку вважає необхідною для виживання свого режиму.

ВІДЕО ДНЯ

Минулого місяця Пхеньян успішно вивів на орбіту військовий супутник-шпигун – імовірно, за допомогою Росії – та хизується, що отримав супутникові зображення військових об'єктів США й Південної Кореї.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: