Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїльська армія виявила найбільший тунель ХАМАС у Секторі Гази

Неділя, 17 грудня 2023, 23:48
Ізраїльська армія виявила найбільший тунель ХАМАС у Секторі Гази
ізраїльські війська у Секторі Гази, фото ЦАХАЛ

Армія оборони Ізраїлю в неділю виявила найбільший в історії тунель ХАМАС на півночі Сектору Гази, неподалік від прикордонного переходу Ерез з Ізраїлем.

Джерело: The Times id Israel

Деталі: Тунель довжиною близько чотирьох кілометрів у деяких місцях заглиблюється на 50 метрів під землю і є достатньо широким для проїзду транспортних засобів. Він не заходив на ізраїльську територію.

Реклама:

Одна з шахт була знайдена всього за 400 метрів від контрольно-пропускного пункту Ерез, який до наступу ХАМАСу 7 жовтня полегшував пересування палестинського цивільного населення в Ізраїль на роботу і за медичною допомогою.

За даними ЦАХАЛу, тунель має кілька відгалужень і перехресть, а також водопровід, електрику і лінії зв'язку. У деяких частинах тунелю військові знайшли захисні двері, які мали на меті запобігти проникненню ізраїльських військ всередину.

У тунелі було знайдено "багато зброї", що належить ХАМАСу.

ВІДЕО ДНЯ

"Його ширина вказує на те, що він призначався для здійснення рейдів на автомобілях проти цивільних осіб у прикордонних громадах Гази", - сказав у відеозаяві командир Північної бригади дивізії Гази, полковник Хаїм Коен.

За словами Коена, жодна з гілок не заходила на територію Ізраїлю.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...